De Ce ?

 

EBOOK GHIDUL VANZATORULUI DE IMOBIL

LINK >>>> https://online.fliphtml5.com/ydndl/ktnm/

 

De ce sa apelezi la un broker

Rolul brokerului imobiliar este acela de a oferi permanent clientilor cea mai buna solutie!


Brokerul este persoana care organizeaza si eficientizeaza procesul de tranzactionare imobiliara.
[DE CE UN BROKER ACREDITAT ABI] In primul rand este bine sa lucrati cu un broker acreditat cu licenta valabila. Brokerii ABI sunt pregatiti sa ofere servicii profesioniste conform standardelor si codului etic ABI. Un broker ABI raspunde in fata Comisiei de Etica atunci cand un client este nemultumit de serviciile prestate. Brokerul ABI foloseste, in relatia cu clientii, DOCUMENTE/CONTRACTE STANDARDIZATE care confera siguranta si protectie impotriva clauzelor abuzive. Click pe Motorul de cautare brokeri pentru a verifica licenta!
[DE CE SA APELEZI LA UN BROKER IMOBILIAR] Prezenta unui broker este esentiala pentru buna desfasurare a unei tranzactii, si pentru optimizarea proceselor pe care aceasta le implica.
 
[PRET CORECT] In primul rand brokerul este cea mai potrivita persoana care sa faca o evaluare a unei proprietati si care sa gaseasca un echilibru perfect intre asteptarile financiare ale proprietarului, timpul alocat vanzarii si realitatile impuse de conditiile de piata. Cunoscand foarte bine piata in general si fiecare zona si tip de proprietate in particular, pe baza unei analize comparative, tinand cont de toti factorii care intra in ecuatia pretului, brokerul poate obtine un pret corect, in termenul stabilit.
[PROMOVARE] Brokerul cunoaste foarte bine ce metode de promovare dau rezultate imediate, dar dispune si de canale de marketing inaccesibile publicului larg. Promovarea proprietatilor intr-un mod potrivit, prin accentuarea avantajelor, dar si dezavantajelor, in comparatie cu alte oferte de pe piata, de cele mai multe ori maximizeaza sansele de vanzare ale unei proprietati.
[NEGOCIERE] Vizionarea unei proprietati este primul pas decisiv in procesul de tranzactionare. Tocmai de aceea este important ca la vizionari, clientii sa adopte o pozitie potrivita. Brokerul poate sa asigure un cadru al discutiilor care sa conduca in final la vanzarea proprietatii. Intotdeauna negocierile sunt foarte dure si lipsa abilitatilor in aceasta directie poate sa conduca la un esec. Brokerul va fi cel care va prezenta cel mai bine o proprietate si poate sa influenteze decizia de cumparare, dar in acelasi timp sa obtina un pret corect.
[TIMP SI CONFORT] Brokerul va fi persoana care se va ocupa de organizarea si planificarea vizionarilor, fara a mai fi nevoie si de prezenta proprietarilor de fiecare data. Selectia preliminara sau pre-calificarea clientilor si a ofertelor se face tot de catre broker. Atat proprietarii, cat si cumparatorii sunt scutiti de agitatia telefoanelor curioase, si de disconfortul vizionarilor inutile, brokerul fiind persoana cea mai indicata pentru a se ocupa de aceste aspecte.
[PORTOFOLIU] Broker poate face cel mai rapid conexiunea intre asteptarile si posibilitatile financiare ale cumparatorului si ofertele de pe piata. Avand un portofoliu bogat de oferte actualizate permanent, brokerul va poate surprinde cu cateva propuneri de proprietati oferite imediat.
[PROCEDURI] Vanzarea sau cumpararea unei proprietati este un proces foarte complicat. Un broker imobiliar cunoaste foarte bine care sunt etapele unei tranzactii, ce documente sunt necesare si poate planifica un calendar de activitati pentru a pregati cu profesionalism tranzactia.
 
[ATENTIE: BROKERII NU SUNT PENTRU ORICINE] Rolul brokerului ar trebui apreciat la adevarata lui valoare. Ca sa puteti sa lucrati cu un broker trebuie sa intelegeti exact ce poate el sa va ofere si ce nu. Cine nu reuseste sa inteleaga exact la ce folosesc serviciile unui broker, atunci nu are rost sa apeleze la serviciile unui broker: asteptarile vor fi eronate, rezultatele distorsionate si vor conduce sigur la un esec. Exista oameni care nu se duc la doctor si se trateaza singuri, oameni care isi repara masina singuri in fata casei si oameni care nu-si angajeaza un avocat. Similar exista si oameni care au impresia ca un broker nu ajuta la nimic si atunci nu au decat sa se descurce singuri.
[SELECTIA BROKERILOR] In general brokerii sunt specializati pe un anumit segment de piata si de aceea este indicat sa va alegeti brokerul potrivit.

Click pe Motorul de cautare brokeri pentru a verifica licenta brokerullui.
Succes!

-------------------------------------------------------------------------------------

Contracte Standardizate

Asociatia Brokerilor Imobiliari a elaborat un set de documente/contracte standardizate armonizate perfect cu toata legislatia romaneasca, inclusiv cu prevederile legale in vigoare privind protectia consumatorului. Brokerii imobiliari ABI au posibilitatea sa foloseasca aceste documente, fiind un instrument care confera siguranta si protectie atat pentru broker, cat si pentru client.
La realizarea contractelor si-au dat concursul avocati si brokeri cu experienta, dar si clientii care de-a lungul timpului au semnalat deficientele aparute in relatia cu brokerul imobiliar si s-a ajuns la o forma care sa asigure brokerului un mod de lucru profesionist dar si prietenos cu publicul. Toate formularele tipizate sunt facute pe intelesul oricarui client, indiferent de pregatire.
Documentele sunt tiparite pe hartie auto-copiativa si usor de recunoscut. In coltul din dreapta sus, contractele au prevazuta o caseta destinata numelui brokerului si numarului de licenta, in felul acesta, se permite verificarea valabilitatii licentei brokerului, in orice moment, direct pe situl asociatiei.

https://abi.org.ro

-------------------------------------------------------------------------------------

Cum recunosti un broker ABI

Brokerul imobiliar ABI este o persoana care, prin experienta, tinuta si etica profesionala, dar si sub atenta supraveghere a asociatiei, este pregatita sa ofere servicii imobiliare la standarde inalte de calitate.
Brokerii acreditati ABI se legitimeaza intotdeauna cu ecusonul pe care puteti sa-l recunoasteti imediat. Acesta contine logo-ul ABI, perioada de valabilitate a ecusonului, fotografia brokerului si obligatoriu numarul licentei care poate fi verificat direct pe www.abi.org.ro. De asemenea, brokerii imobiliari ABI folosesc documente si contracte standardizate avizate de Protectia Consumatorului care confera o garantie suplimentara ca relatia cu acestia este una corecta si legala.

 

Cat valoreaza casa mea?

Pentru toti vanzatorii, pretul reprezinta cel mai important aspect din procesul de vanzare al casei.

Iata principalele aspecte legate de pret, cele 4 principii ale evaluarii pe care un vanzator trebuie sa le ia in considerare inainte de a scoate casa la vanzare:

1. Costul – suma platita pentru casa la momentul achizitiei, (la care se adauga) valoarea imbunatatirilor realizate, comisioane, dobanzi etc.

2. Pretul – suma ceruta de un vanzator la un moment dat.

3. Valoarea (de utilitate) reprezinta utilitatea unei proprietati pentru un anumit scop si pentru o anumita persoana (este subiectiva si difera de la persoana la persoana)

4. Valoarea de piata (obiectiva) – este acea valoare a proprietatii care se adreseaza unui numar mare de cumparatori si care, in conditiile unui marketing adecvat, va determina vanzarea intr-o perioada rezonabila de timp. In general, o casa care are pretul de listare corect si marketingul adecvat se va vinde in 90 de zile.

Cu alte cuvinte, valoarea de piata este suma pentru care o proprietate ar trebui sa se vanda pe o piata deschisa iar pretul de piata (pretul de vanzare efectiv) este suma care s-a obtinut in realitate in urma vanzarii.

Este important sa intelegeti ca pretul de piata nu reprezinta intotdeauna o suma mai mica decat valoarea de piata. Este posibil, intr-o locatie foarte atractiva sau daca reactia pietei este foarte buna, ca pretul de piata sa fie mai ridicat decat valoarea de piata.

Exista si cazuri in care valoarea pentru cineva poate fi mai mare decat valoarea de piata…

De exemplu, daca un vecin va dori sa cumpere casa de langa pentru a isi aduce parintii aproape, va fi dispus sa plateasca un adaos peste valoarea de piata, deoarece are beneficii unice din aceasta tranzactie.

Chiar in cazul in care cunoasteti existenta unui cumparator cu interese speciale sau vecin pentru proprietatea dumneavoastra, listarea proprietatii la valoarea de piata este cea mai buna optiune pentru ca va genera interes si vizite la proprietate, creand o concurenta care-l va determina sa plateasca mai mult.

In caz contrar, daca pretul de listare este mare si nu exista alti cumparatori interesati, “vecinul” va astepta pana se va asigura ca poate obtine un pret mai mic (sau cel mai bun pret pentru el), nesimtind presiunea concurentei.

 

CUM SE DETERMINA VALOAREA DE PIATA?

Cel mai important lucru de retinut este ca valoarea de piata nu depinde de cost (cat ai platit) ci este determinata de valoarea proprietatilor vandute si concurente in aceeasi zona si in aceeasi perioada. Piata determina valoarea, iar rolul agentului imobiliar profesionist este de a va oferi o imagine cat mai corecta asupra pietei!

Cea mai relevanta modalitate de estimare a valorii de piata pentru locuinte este Analiza Comparativa de Piata (ACP) prin care se analizeaza locuintele asemanatoare vandute in zona cat si cele care sunt acum la vanzare adica concurenta.

Intr-un fel, vanzatorii si cumparatorii incearca sa realizeze si ei “analize comparative de piata” atunci cand studiaza preturile “cerute” pe internet si se intereseaza despre “ce s-a mai vandut in zona”. Cumparatorii isi stabilesc astfel asteptarile plecand de la preturile proprietatilor comparabile, netinand cont de costurile sau nevoile vanzatorilor.

Daca despre proprietatile aflate la vanzare si preturile cerute se pot gasi informatii pe Internet, problema este ca nu sunt disponibile date despre proprietatile tranzactionate efectiv, istoricul lor si tendintele pietei.

Preturile de tranzactionare reprezinta de fapt realitatea pietei (nu preturile cerute) iar istoricul vanzarilor determina asteptarile pentru perioada imediat urmatoare.

De aceea, daca doriti sa aveti cea mai avantajoasa pozitionare pe piata, asigurati-va ca agentul dumneavoastra imobiliar a verificat proprietatile comparabile si are acces la o baza de date cu istoricul tranzactiilor realizate in zona dumneavoastra.

 

Doresti sa afli cat valoreaza casa ta? 

Hai sa ne auzim!

0770478913

Pentru buna functionare a acestui site sunt necesare fisiere de tip cookie. Continuare navigarii implica acceptarea lor.  Accepta